Jump to content
Sign in to follow this  
corjello

itunes/sound card

Recommended Posts

i just installed itunes 7 and i have an issue with the music playback. it plays, then becomes jarbled and doesnt sound smooth. i have gone to apples website and done all they advise except update my audio drivers. i have been expieriencing this problem for about 6 months with quicktime, and now with the new itunes it has occured. they show how to update my sound card, but under device manager, i have about 10 sound devices listed... and i dont know which one i need to update. screenshot is attatched

)corjello(

sound_drivers.bmp

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, i thought so but wanted to check. why does it display such a large number of devices?

)corjello(

<{POST_SNAPBACK}>

Because there are a whole bunch of Creative devices :D

Can you not find one for your card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the update thing said i had two critical downloads to do, so i went ahead and did those. im testing it to see if it got fixed as we speak

edit- i meant the number of devices my screenshot shows, i dont think i was clear on my last post

)corjello(

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, i thought so but wanted to check. why does it display such a large number of devices?

)corjello(

<{POST_SNAPBACK}>

Think this is right.

The first 2 are for the TV tuner, either you have 2 or your graphics card my have cloned one. Does that with my monitor, sometimes I'll show 2 or 3 extra default monitors.

3, 4, 5, 6, & 10 are XP/2000's generic drivers for devices you might install

7 is your sound card

8 is the audio chip on your MOBO

9 is your VOICE modem

Share this post


Link to post
Share on other sites

sweet, thanks for the input. the sound is better, it doesnt occur as often. but it still does and it really annoys me. maybee its apple's problem, it didnt occur with version 6

)corjello(

Share this post


Link to post
Share on other sites

well, i give up. after uninstalling all creative software, registry cleaning, then reinstalling the essentials only it still doesnt work. also an uninstall of quicktime and itunes, registry cleaning, then reinstalling doesnt work either. i don't think its my fault...

)corjello(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×